Maksa Klarnalla Ilmainen toimitus yli 50€ tilauksille 30 päivän palautusoikeus

Matti Mattsson

20.10.2021
Matti Mattsson

Laji: Uinti

Mikä sai sinut alun perin innostumaan lajistasi? 

Koko perheeni on ollut mukana eri vesilajeissa, sillä äitini pelasi uppopalloa, isä sukelsi ja siskoni harrastivat räpyläuintia. Siinä myös oma tieni vei Porin uimahallille silloin kultaisella 90-luvulla.

Mikä on parasta lajissasi? Entä mistä et niin pidä? 

Parasta lajissani on itsensä jatkuva haastaminen sekä pyrkiminen joka päivä oppimaan uusia asioita. Joka aamu kun seisoo altaan reunalla ja joutuu hyppäämään kylmään veteen, niin siitä en ole koskaan pitänyt.

Miten harjoittelet; kuinka paljon ajallisesti ja miten? 

Nykyään treenimäärät ovat inhimillisempiä kuin ennen. Tällä hetkellä käyn 7-8 kertaa viikossa altaassa 2h/kerta sekä 2-3 kuntosalia kuuluu viikko ohjelmaan. Myös normaalia arkiliikuntaa tulee tehtyä päivittäin perheeni kanssa.

Mistä saat motivaatioita harjoitella päivinä jolloin ei huvittaisi, jos näitä päiviä on? 

Kyllä näitäkin päiviä mahtuu vuoteen monia. Jostain se motivaatio sitten vain kumpuaa, ja se tulee varmasti sitä kautta, että uskon, etten ole vielä tehnyt urani parasta uintia. Sen eteen haluan tehdä töitä saavuttaakseni sen. 

Minkä uskot olevan tärkeintä tavoitteesi saavuttamisessa?

Itse uskomalla tavoitteeseen. Kun ongelmia matkan varrelle tulee, niin niistä on päästävä yli ja keksittävä keino voittaa ne.  

Mitä toivot, että olisit tiennyt jo aloittaessasi lajin? 

Kuinka raadollista urheilu voi olla. Kuten se, että treenaa olympiadin (4vuotta) ja sitten tulee yksi huono kisapäivä, niin kaikki menee huonosti, etkä välttämättä saa toista mahdollisuutta.

Mikä on parasta minkä urheilu on antanut sinulle?  

Itsekurin sekä kyvyn työskennellä paineen alla.

Millainen on oma lempitreenisi ja miksi juuri tämä? 

Lempitreenejä on monia, mutta esim. N X 50Ru lähtö @1.05 (N tarkoittaa, että niin kauan kuin uinti pysyy kasassa, sekä sitä, että aika pitää olla riittävän kova).

Vinkkisi lajiasi aloittelevalle? 

Ei saa luovuttaa mikäli jokin asia tuntuu haastavalta. Uinnista ja sen treenaamisesta kuuluu nauttia!